Društvena odgovornost

Živimo u vremenima koja su teška, gdje djeca prerano odrastaju, suočavaju se s realnošću i grubom svakodnevnicom. Namještaj Mima je kao dio šire zajednice u kojoj funkcionira, svjesna važnosti i potrebe vlastitog utjecaja na promociju pravih vrijednosti te potrebe da dio vlastitog profita uloži u zajednicu. Osim donacijskih projekata, Namještaj Mima nastoji pružiti pomoć i podršku djeci i mladima, osobama s posebnim potrebama, bolnicama i zdravstvenim ustanovama te sudjelovati u drugim projektima od značaja za lokalne zajednice i društvo u cjelini. 

Vođeni mišlju "dobro se dobrim vraća", nastojimo se povoditi kriterijem visokog stupnja korisnosti projekata za širu zajednicu kao i potrebe društva.

DONACIJE U 2016. godini

SOS DJEČJE SELO

I ove godine smo se pobrinuli da najmlađi osjete toplinu doma sa donacijom u dva navrata od 5.000 i 10.000 kuna. Te su nam u znak zahvalnosti poklonili prekrasan akvarel koji su izradili najmlađi.

ZVJEZDARNICA VIŠNJAN

  Pdf.pdf (3,7 MB)

Sa donacijom od 5.000 kuna želimo motivirati edukacijski centar Višnjan da odgajaju i podupiru djecu, učitelje, roditelje da izrade svoju darovitost, te da izrastu u eksperte, edukatore i lidere sposobne stvarati i upravljati svijetom koji dolazi.

 

NA MLADIMA SVIJET OSTAJE


Mi u Namještaju Mima vjerujemo da svatko treba imati jednake uvjete, stoga s posebnom pozornošću pratimo projekte i pojedince koji daju sve od sebe kako bi naša djeca odrasla na najbolji mogući način. Zato i smo i ove godine donijeli odluku da financijski podržimo tri divne organizacije: udrugu Krijesnica, SOS Dječje selo Hrvatska i zvjezdarnicu Višnjan.

Udruga Krijesnica je udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Obiteljima koje se nađu u ovakvoj situaciji, svaka pomoć dobro dođe, a društvo zaista treba biti zahvalno na udrugama koje pružaju financijsku i psihološku potporu obiteljima koje se, nažalost, suoče sa ovako teškim problemom. Kao znak zahvalnosti za važan posao kojim se bave, odlučili smo donirati udruga Krijesnica sa 3 000,00 kuna.

SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Zahvaljujući SOS Dječjim selima, mnoga djeca, kojima je društvo pružalo ograničene mogućnosti, ostvarila su svoj puni potencijal, a upravo takav rad se treba njegovati i podupirati. Mima se ove godine odlučila poduprijeti SOS Dječje selo sa 5 000,00 kuna, u vjeri da će i buduće generacije ostvarivati odlične rezultate kao i dosadašnji štićenici.

Na kraju želimo istaknuti zvjezdarnicu Višnjan, instituciju koja je mnogim mladim intelektualcima pružila poticaj da hrabro zakorače u svijet akademije i znanosti. Intelektualni izazov jedna je od najvažnijih stvari koje su mladima potrebne da bi njihov razvoj bio potpun. U Višnjanu takvih izazova ne nedostaje, kao što i možete vidjeti na priloženoj slici, slikanoj jučer na najnovijoj ljetnoj školi. To je razlog zašto smo i ove godine odlučili donirati zvjezdarnicu Višnjan, i to u iznosu od 5.000,00 kn

Djeci je za uspjeh potrebno zdravlje, ljubav i intelektualni razvitak, a upravo ove tri organizacije našoj mladosti pružaju te preduvjete na najbolji mogući način. Upravo radi toga se i nadamo da će njihov kvalitetan rad potrajati još dugo, na radost sve djece u Hrvatskoj.

 

 

DONACIJA

Hvala što ste pridonijeli razvoju kreativnosti djece u vašem gradu. U prošlom mjesecu zajedno smo skupljali donacije za dječje vrtiće.
Uz vašu pomoć, skupili smo 2.702,82 kn za kupovinu potrošnog i kreativnog materijala potrebnog za kvalitetan rad sa djecom.

Novčane donacije u 2015. godini

UDRUGA KRIJESNICA

U rujnu 2000. godine osnovana je Udruga Krijesnica - udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Ideja za formiranjem takve organizacije proizašla je iz iskustva roditelja i medicinskog osoblja Onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb te potrebe za proširivanjem komunikacije među roditeljima i poboljšavanjem kvalitete skrbi za oboljelu djecu. Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji. Članovi Krijesnice su roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti. Podržavamo rad ove udruge te smo se odlučili za donaciju od 3000.00 kn kako bi pospješili rad Udruge i pomogli   djeci i njhovim obiteljima.

SOS DJEČJE SELO

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži.

Djeca su najveće blago i najveća radost. Ove godine odlučili smo ponovo donirati 3000.00 kn SOS dječjem selu, kao zahvalu primili smo  dar  prekrasan unikatni crtež .

 

ZVJEZDARNICA VIŠNJAN

Kažu da ulaganje  u mlađe naraštaje jest zapravo ulaganje u našu budućnost. 25.04.2015. donirali smo 7000.00kn + 3000.00 kn znanstveno edukacijskom centru Višnjan kako bi  pripomogli pri organizaciji različitih edukacijskih projekata.

 

DJEČJI ZBOR ZARO

Dana 25.04.2015. uručili smo donaciju u vrijednosti od 3000kn Dječjem zboru Zaro koji već 24 godine neumorno okuplja djecu i mladih u obolasti plesnih, glazbenih i scenskih umjetnosti te prezentira dječje stvaralaštvo kroz brojne javne nastupe, smotre i festivale.Ovom donacijom pomogli smo sufinanciranju troškova puta na festival u San Marino.

Novčane donacije u 2014. godini

DONACIJA DJEČJIM VRTIĆIMA PULA

 Dana 03.12.2014. uručili smo donaciju ukupne vrijednosti 15.537,72 kn Dječjim vrtićima Pula. Na ovaj smo se korak odlučili jer smo svjesni činjenice da odgajatelji u vrtićima nemaju dovoljno potrošnog materijala za rad te smo ovim putem željeli  uljepšati vrtićke dane mališanima Dječjih vrtića Pula.
U razgovoru sa ravnateljicom, gospođom Marizom Kovačević saznali smo da opremaju posebnu senzomotoričku sobu za boravak djece sa posebnim potrebama te smo određeni dio sredstava odvojili za opremanje sobe.

Stoga su našu donaciju Dječjim vrtićima Pula sačinjavala sljedeća sredstva:

- potrošni materijal (hamer papira, flomastera, bojica, kolaž papira, glinamola…) u vrijednosti od 8.011,73 kn;

- bijele drvene police koje su proizvedene u tvornici Namještaja Mima za potrebe vrtića u vrijednosti od 5.007,24 kn ;

- didaktičke igračke (taktilni okrugli bijeli jastuk, veliki lijevak i valovita taktilna cesta) u iznosu od 2.518,75 kn čijom je kupovinom omogućeno opremanje senzomotoričke sobe za dnevni vrtićki boravak djece sa posebnim potrebama.

Veselje i sreća u očima mališana Dječjeg vrtića Pula bio je iskreni i pravi dokaz da smo učinili dobru stvar!

 

SPONZORSTVO IZRADE BROŠURE '' DIJETE NA INTERNETU'' HRABROG TELEFONA

 Velik je problem u samom društvu, što smo djeci dali tehnologiju ali ne i pravila za njihovo sigurno korištenje. Internetsko nasilje uzrokuje ozbiljne psihičke posljedice koje se pravovremenom edukacijom mogu spriječiti.
Jeste li znali da je dobna granica za otvaranje Facebook profila 13 godina? Jeste li znali da 2 od 3 djece otvori Facebook profil prije 13 godine života?
Prema istraživanjima 14% maloljetnika otiđe samo na sastanak sa on-line "prijateljem" kojeg do tada nisu poznavali? Čak 10% maloljetnika primi putem mobitela poruku pornografskog i seksualnog sadržaja a da to nije željelo.
Brošura govori o izloženosti zlostavljanju i mogućim opasnostima putem interneta, te donosi savjete za roditelje kako da zaštite djecu i smanje rizike s kojima se njihova djeca mogu suočiti na internetu.
Svi ovi zastrašujući podaci nagnali su nas da se uključimo i sufinanciramo tisak ove vrlo poučne brošure za roditelje jer MALI ZASLUŽUJU VELIKU PAŽNJU!

 

SOS Dječje selo Hrvatska

S obzirom na broj djece koja borave u SOS dječjem selu i znatnim financijskim sredstvima potrebnim za njihov normalan život, 21. veljače 2014. godine ponovno smo donirali 10.000 kn te u znak zahvalnosti primili dar jednog štičenika - prekrasan unikatni crtež koji prikazuje ljubav i povezanost djece ovoga sela.
''Zahvaljujem na donaciji. Upravo zahvaljujući podršci dugogodišnjih prijatelja kakvi ste i Vi, uspijevamo u našoj misiji pružanja nove obitelji i prilike za miran i sretan život i razvoj za svu djecu koja su nam povjerena na brigu. Još jednom hvala na pomoći uz želje za svako dobro u poslovanju!'' 

LJILJANA VARGA, korporativni fundraiser
SOS Dječje selo Hrvatska
Zavrtnica 5 HR-10000 Zagreb

International Police Association - hrvatska sekcija

U 2012. godini u Hrvatskoj je u prometu stradalo gotovo 1100 djece. Vođeni tim zastrašujućim brojkama, odlučili smo pomoći tiskanje poučne ''Prometne bojanke za djecu'' koja se besplatno stavlja na raspolaganje svakom zainteresiranom građaninu kao i djeci i mladeži u zajednici. Što dijete ranije upozna opasnosti u prometu, to je manji rizik nastanka nesreće.

Tiskanje bojanke sufinancirali smo u iznosu od 2.487,50 kn te smo sretni ukoliko smo uspjeli spasiti barem jedan dječji život.

Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka

Povodom obilježavanja svjetskog dana i mjeseca autizma , 12. ožujka 2014. uplatili smo iznos od 1.500 kn  te time pomogli postavljanu izložbe tj. za stakla za fotografije. 

Izložba fotografija Dominika Tošića pod nazivom ''Svijet mojim očima'' otvorena je na svjetski dan autizma 02. travnja 2014. u odijelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka.

Jedan od korisnika Centra za autizam fotografirao je naše vozilo ispred poslovnice Namještaja Mima u Rijeci te je tako i ta fotografija na naše veliko zadovoljstvo, pronašla svoj kutak na izložbi.

Donacije u namještaju u 2014. godini

Opća bolnica Pula - Služba za ginekologiju, odjel fetalne medicine i opstretricije

03. siječnja 2014. Općoj bolnici Pula, službi za ginekologiju, odjelu fetalne medicine i opstretricije donirali smo 2 sofe ukupne vrijednosti 1.494,77 kn. 

Opća bolnica Pula - Služba za internu medicinu 

14. veljače 2012. godine Općoj bolnici Pula, odjelu interne medicine donirali smo 3 uredske stolice, garderobni ormar te 12 stolica u ukupnoj vrijednosti 1.805,16 kn.

Humanitarna organizacija ''Adra''

Kada čovjek izgubi dom, izgubio je veliki dio sebe. Sredinom svibnja 2014. godine svjedočili smo najvećoj elementarnoj nepogodi koja je ikada zahvatila Hrvatsku. Gledajući nesretne ljude kako bijegom pokušavaju spasiti vlastiti život, obratili smo se Humanitarnoj organizaciji Adra iz Pule kojoj smo 21. svibnja 2014. donirali 15 madraca kako bi ljudi iz poplavljenih područja u Slavoniji imali na čemu spavati u prihvatnim centrima. Donacija je bila ukupne vrijednosti 8.612,28 kn. 

Donacije u namještaju

Dom za nezbrinutu djecu ''Ivana Brlić Mažuranić'' Rijeka

Dom za nezbrinutu djecu ''Ivana Brlić Mažuranić'' pruža usluge skrbi djeci i mladima u dobi od rođenja do 21 godine života izvan vlastite obitelji, djeci bez roditelja, djeci koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, kao i djetetu čiji roditelji zbog bolesti, neriješenog stambenog pitanja ili nedaća nisu u mogućnosti privremeno brinuti o djetetu. 

Sa željom da štićenicima doma osiguramo udobniji, topliji i ljepši boravak, Namještaj Mima d.o.o u listopadu 2011. godine donirala je stolove, kuhinjske stolice, fotelje, uredske stolice, kutije za igračke, regale te ostale artikle koji su djeci potrebni za miran i sretan rast. Ukupna vrijednost donacije iznosila je 12.721,28 kn.

Klinički bolnički centar Rijeka - odjel psihijatrije

U listopadu 2011. godine Kliničko bolničkom centru Rijeka, klinici za psihijatriju odraslih i djece donirali smo više komada namještaja od kojih izdvajamo kutne garniture, regale, stolice, vješalice, uredske fotelje, poiličare, komode, cipelare, stolice... te tim činom uljepšali boravak duševno oboljeljim pacijentima. Ukupna vrijednost donacije iznosila je 26.911,06 kn.

Klinika za pedijatriju Kantrida - klinička jedinica za psihijatriju dječje dobi

Prosinac je vrijeme darivanja, dobrih želja i pozitivnih misli.  Namještaj Mima 17. prosinca 2013. bolnici Kantrida, odjelu za dječju psihijatriju donirala je uredske stolice, kompjuterske stolove, kuhinjski stol sa pripadajućim stolicama, vješalice i komodu kako bi uljepšali vrijeme djeci i njihovim roditeljima koji posjećuju ovu kliničku jedinicu i liječe se od duševnih smetnji.

Klinička jedinica formirana je u svibnju 2009. godine te je do prosinca 2010. obrađeno 300 djece i njihovih obitelji. Ono što je alarmirajuće jest činjenica da je do današnjeg dana brojka narasla na 1500 djece i obitelji.  

Dr. med Tanja Kosec, specijalist dječje i adolescentne psihijatrije uz kolegicu Tamaru Milovanović, psihologa kao i uz tim medicinskih sestara svakodnevno predano vrši dijagnostiku te psihoterapiju na individualnom i grupnom nivo-u, ovisno o težini problema kod djeteta.Zašto smo podržali ovaj projekt? Zato što u KBC Kantrida u Rijeci djeluje jedina psihijatrijska djelatnost unatar pedijatrije u Hrvatskoj koja liječi djecu i roditelje iz 3 Županije (Istarske, Primorsko -goranske te Ličko - senjske županije) a često dolaze i pacijenti iz Dalmacije.

Ukupna vrijednost donacije je 7.346,84 kn te je samo početak naše zajedničke suradnje.

Novčane donacije

SOS Dječje selo Hrvatska

SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži. 

Vođeni željom da usrećimo i unesemo veselje na lica mališana, dana 05. listopada 2011. donirali smo 10.000 kn Dječjem Selu Hrvatska. U znak zahvalnosti, primili smo prekrasnu uramljenu sliku jednog od štičenika sela.

Škola za odgoj i obrazovanje osoba sa poteškoćama u razvoju Pula

U suradnji sa modnom udrugom ''Tijara'' te Školom za odgoj i obrazovanje djece sa poteškoćama u razvoju, Namještaj Mima uključio se u projekt pod nazivom ''Svi smo mi jednaki''. 14. lipnja 2013. na trgu Potrarata u Puli upriličena je humanitarna modna revija koju su uz djecu sa poteškoćama u razvoju, uljepšali i pripadnici medija i javne scene Pule i Istre. Cilj održavanja modne revije je socijalizacija, osvješćivanje javnosti o mogućnostima i potrebama te doprinosa osoba s poteškoćama društvenom životu i zajednici. Tom prigodom, Namještaj Mima donirala je 5.000 kn Školi za odgoj i obrazovanje te na taj način osigurala otvaranje velike izložbe radova djece sa poteškoćama u razvoju.

''Radujemo se što ste prepoznali marljivi rad učenika Škole za odgoj i obrazovanje - Pula i nastojanje djelatnika da metodama i sadržajima rada, uvođenjem nove didaktičke opreme i stalnim zalaganjem unaprijede odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju.

Zahvaljujemo na vašoj velikodušnoj donaciji i pozivamo vas da i u buduće pratite naš rad, osobito naše javne nastupe u zajednici. U ime učenika i djelatnika Škole, srdačno vas pozdravljam!''

Ravnateljica, Gordana Hosni Hrvatin
Škola za odgoj i obrazovanje - Pula
Rovinjska 6, 52100 Pula